Wat is bewindvoering? 

Bewindvoering is een beschermingsmaatregel en wordt ook wel beschermingsbewind genoemd. Bewindvoering is erop gericht om de financiële belangen te behartigen van personen die tijdelijk of blijvend niet in staat zijn om dit zelf te doen. Iemand die onder bewind staat geeft zijn financiën uit handen aan een bewindvoerder.


Tijdens de bewindvoering blijft u handelingsbekwaam. Dat wil zeggen dat u zelfstandig rechtshandelingen mag verrichten, zoals het sluiten van een huwelijk, contracten en ook zelf mag stemmen! U kunt alleen niet iets kopen óf verkopen zonder toestemming van uw bewindvoerder. De bewindvoerder gaat namelijk ook over het beheer van uw goederen!

Als u vrijwillige bewindvoering aanvraagt bent u vrij om zelf een bewindvoerder te kiezen. Wij adviseren om niet te kiezen voor familie of vrienden, aangezien u met hen géén conflicten wilt krijgen over uw financiën. Familie en vrienden moeten vóóral familie en vrienden blijven! In deze moeilijke periode is het zeer fijn om een goed contact te hebben met uw familie en vrienden, u kunt hun steun dan ook goed gebruiken.

Vooral voor mensen met een verstandelijk of psychiatrische beperking kan onder bewindstelling nodig zijn. Dit kan juist de veiligheid en bescherming bieden waardoor zelfstandig wonen mogelijk is of blijft.

Bewindvoering wordt ook vaak samen met een mentorschap aangevraagd.

Voor wie is bewindvoering bedoeld?

  • Mensen met een (Licht) verstandelijke beperking
  • Ouderen (dementie)
  • Psychiatrische patiënten
  • Gehandicapten
  • Langdurig zieken

Handige Lijst voor uw intake gesprek!

Om het beschermingsbewind goed uit te kunnen voeren heeft uw bewindvoerder kopieën nodig van veel formulieren. Zie deze Handige Lijst zodat uw goed voorbereid bent. Dit scheelt u en de bewindvoerder een hoop tijd als u deze formulieren bij uw heeft in een intake gesprek met uw nieuwe bewindvoerder.

Tarieven bewindvoering 2016

Klik naar deze pagina

 

Categorieën:  * Woonbegeleiding  * Thuisadministratie  Besparen  * Budgetbeheer  * Bewindvoering  * Mentorschap  * Curatele  * Nieuws

Disclaimer Aan deze Site kunnen geen rechten worden ontleend. 'Budgetbeheer For You' doet haar best de site up-to-date te houden.


free counters