Houdbaarheid van producten! (29-09-2014)

Op pasta, rijst en koffie sttaat nu nog "tenminste houdbaar tot", terwijl deze producten nauwelijks over de datum kunnen raken. THT betekent dat een product niet meer voldoet aan de kwaliteitseisen. De veiligheid is echter langer - soms zelfs maanden na het verlopen - gegarandeerd! Belangrijk is wel dat de verpakking van het product niet beschadigd is, het product bewaard is zoals aangegeven, en de geur en kleur nog goed zijn. LET Op: Verwar THT (Tenminste Houdbaar Tot) niet met TGT (Te Gerbuiken Tot). Een TGT-datum staat op zeer bederfelijke producten. Na de TGT-datum moet je producten wel weggooien. Op de website van het Voedingscentrum vind je nog meer over producten en hun THT datum.

Van je geldproblemen af? (28-09-2014)

www.zelfjeschuldenregelen.nl Deze site is van het NIBUD, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Op deze site wordt aan de hand van 5 stappen een oplossing gezocht voor de geldproblemen. Je vind er ook veel voorbeeld brieven!

Durf jij met mij...  (02-08-2014)

Ben je op zoek naar vrienden om samen iets te ondernemen of durf je een stap verder te gaan en wil je een relatie zoeken, dan zit je bij ons goed. Durf Jij Met Mij 

De gratis contactsite/ontmoetingssite voor personen in zorg bij Parnassia, Stichting Anton Constandse, Dijk en Duin, BavoEuropoort, Delta Psychiatrisch Centrum, Kwintes, GGZ NHN, RIBW Nijmegen/Rivierenland, GGZ Vincent van Gogh, Reinier van Arkel groep en Pameijer.

Van probleem naar oplossing! (14-01-2014)

Je hebt hulp nodig bij alledaagse activiteiten, zoals bij het lopen, fietsen, persoonlijke verzorging Maar welke oplossingen zijn er? En welke past het best bij jou? Met de Hulpmiddelenwijzer vind je de juiste oplossing voor jouw probleem!

Kijk op www.hulpmiddelenwijzer.nl voor uiteenlopende hulpmiddelen op allerlei gebieden in uw dagelijks leven!


Wat is jouw plastic afval waard? (10-01-2014)

Van jouw plastic afval kunnen weer nieuwe dingen worden gemaakt. Van plastic zakjes, tasjes en flesjes worden bijvoorbeeld weer speelgoed en tuinstoelen gemaakt. Dat is goed voor het milieu! En ook goed voor je portomonnee. Want als je plastic verpakkingen inlevert bij Afval Loont, spaar je geld! Ook met het inleveren van papier, textiel (kleding), electrische apparaten en frituurvet kun je bij Afval Loont geld besparen!

Ga naar www.afvalloont.nl/filialen om te zien waar en wanneer je plastic afval kunt langsbrengen bij Afval Loont!

De Klachtenkompas van de Consumentenbond! (06-01-2014)

Klachtenkompas.nl is een initiatief van de Consumentenbond.
Op dit online platform kun je gratis terecht met een klacht over een bedrijf, met de insteek dat je samen met het bedrijf tot een oplossing komt.
Je mag hier allerlei klachten plaatsen, bijvoorbeeld over een gekocht product, een afgenomen dienst of over een contract.


Dé Huurlasten Calculator!
(09-05-2012)

Bereken gemakkelijk welke woning bij uw financiële situatie past!  Huurlasten Calculator
 

Geldezel! (09-10-2011)
 
Onnozele geldezels zijn de klos! 

Steeds vaker worden Sociaal Raadslieden Rotterdam geconfronteerd met personen die in ruil voor geld hun pinpas met pincode beschikbaar stellen aan criminelen. Door gebruik te maken van de bankrekening van een ander, proberen criminelen geld weg te sluizen dat zij via een misdrijf hebben verkregen.

Zwarte Lijst!

Vooral jongeren laten zich door criminelen als geldezel misbruiken. In ruil voor pinpas met pincode, stellen criminelen een royale vergoeding in het vooruitzicht. De bank achterhaald echter meestal deze ongebruikelijke transacties. De criminelen die de geldezel gronseld hebben, blijven meestal buiten schot. Maar de geldezel is bijna alrijd de klos! Die is immers met naam, toenaam en bankrekening bekend. Meestal beseft de jonge geldezel niet dat hij een strafbaar feit begaat, strafrechtelijke vervolging riskeert en meestal voor de financiële schade opdraait. Ook is de kans groot dat de bank de rekening van de geldezel blokkeert, omdat er sprake is van misbruik en vertrouwen. En bij andere banken komt de jongere op een zwarte lijst te staan. In 2010 werden 4.000 geldezels gepakt. Vooral in de Randstad ronselen criminelen deze jongere.

 

Maximum bereikt!

'Geldezel pas op je pas' en 'Don't be a fool, don't be a money mule' zijn slogans van de preventieve campagne van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Ook heeft de vereniging samen met de politie een speciale website opgericht. ING ging nog een stapje verder. Tot 1 September konden jongeren tot 18 jaar € 1.000,00 per dag pinnen, vanaf die datum is dat teruggebracht tot € 250,00 per dag. Ook bij winkels kunnen zij nog maar € 250,00 per dag pinnen. Wil de jongere meer geld opnemen, dan kan dat alleen door met een geldig legitimatiebewijs naar een ING-kantoor te gaan. Alle jonge rekeninghouders hebben inmiddels een brief van de ING ontvangen, waarin deze maatregel wordt toegelicht. ABN AMRO heeft nog geen speciale maatregelen genomen, maar met nieuwe passen kan nog maar € 500,00 per dag worden gepind terwijl voorheen € 1000,00 het maximum was. Met een pas van de RABO kunnen jongeren sinds jaar en dag slechts € 500,00 Per Week pinnen. 

Vragen? 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of vragen op sociaal en juridisch gebied, dan kan de sociaal raadsman/vrouw in uw wijk wellicht een antwoord geven. Adressen en telefoonnummers zijn verkrijgbaar via 010-281 16 60 of kijk op de website van Sociaal Raadslieden in Rotterdam

www.pasopjepas.nl  Lees hier wat een GeldEzel inhoud en hoe je het kunt voorkomen!  Belangrijke website!!!!

Bron: Stadskrant Rotterdam, rubriek Sociaal Raadslieden, 19 Oktober 2011 

Categorieën:  * Woonbegeleiding  * Thuisadministratie  * Besparen & Info  * Budgetbeheer  * Bewindvoering  * Mentorschap  * Curatele  * Nieuws

Disclaimer : Aan deze Site kunnen geen rechten worden ontleend. 'Budgetbeheer For You' doet haar best de site up-to-date te houden.